Fără categorie

Universalitatea trandafirului

În grădină, în vază sau în bucătărie, trandafirul va atrage întotdeauna atenția. 

Ceea ce noi numim un trandafir, orice alt nume ar miroase la fel de dulce , a scris Shakespeare în cea mai faimoasă linie despre trandafiri. Romancierul italian Umberto Ecco ar putea avea răspunsul. Numindu-și romanul Numele trandafirului , el a scris într-o postscriptă a operei publicate, l-a ales pentru că „trandafirul este o figură simbolică atât de bogată în semnificații încât până acum nu mai are niciun sens”. Titlul cărții a rămas un mister de atunci, intenționat, și este potrivit pentru oricine apreciază misterele acestui monarh al tuturor florilor.

trandafir

Trandafirul este simbolul suprem al frumuseții în natură, dar simbolizează și războiul; face ca inima să bata mai repede, este culoarea dragostei și a poftei, totuși te ustură și te va răni și va extrage sânge dacă nu ști să-l culegi. Și sângele extras de pe ghimpe se spune că a colorat nuanța supremă a trandafirului: roșu. Geograful și călătorul grec Pausanias a scris că atunci când Afrodita s-a tăiat pe un spin sângele a pătat roșu floarea albă, dovezi mitice că trandafirul reprezintă în același timp frumusețea și durerea, seninătatea și cruzimea.

trandafir

Sângele extras de ghimpe dă chiar trandafirului unul dintre numele de care este denumit cel mai adesea: roșu de sânge. Dintre toate florile, iar numărul lor este nenumărat, trandafirul este cu siguranță cel mai inspirațional, pentru iubit, pentru poet, pictor, designer, cineast sau omul stresat sau îndurerat care, căutând consolare în situația sa, fuge în brațele naturii și îl găsește în vederea unui trandafir cu petalele sale desfășurate, curbele sale vioi, promisiunea că în interiorul pliurilor sale este o veșnicie de vindecare pentru inima lovită, un parfum de ajutor pentru spiritul uman chinuit. Vă puteți pierde destul de mult în interiorul unui trandafir, dacă aveți ochi să vedeți în timp ce parfumul său vă înfășoară sufletul.

Cu toate acestea, cele mai frumoase și căutate lucruri din viață sunt adesea contradictorii; și pentru fiecare trandafir există un ghimpe. Adesea trandafirii dintr-un anumit tufiș sunt mult mai numeroși decât spinii care te înțeapă pe măsură ce ajungi la înflorire, ca și când ar fi fost așezați acolo pentru a te împiedica și pentru a proteja floarea de cel care vrea să o taie.

Chiar și în decădere și moarte, trandafirul își păstrează frumusețea. Dacă avem ochii să-l vedem, trandafirul pe moarte merită lăsat pe ramură sau în vază, în timp ce se estompează și dispare în cele din urmă în locurile în care se duc toți trandafirii când mor.

Războaiele se luptă pentru trandafiri sau prin numele său. Trandafirul roșu al Casei Lancaster și trandafirul alb din York, clanurile din secolul al XV-lea care, cu standarde susținute, au luptat atât de mult și atât de mult în Războaiele Trandafirilor, încât liniile masculine ale ambelor case au fost distruse pentru totdeauna; o metaforă îngrijorătoare pentru oricine crede că războiul este calea de a rezolva orice.

Trandafirul nu este întotdeauna folosit la fabricarea baklava, dar baklava de trandafir este un lucru minunat, și baklava, desigur, este și turcească, chiar dacă este asociată și cu bucătăriile din Grecia și Serbia.

trandafir

Barfi este un dulce indian pe bază de lapte care seamănă puțin cu nuga și este adesea aromat cu trandafir. Halva, care este populară și în Africa de Nord, Balcani, Orientul Mijlociu, Rusia și în alte părți, a fost făcută cu fistic parfumat cu apă de trandafiri în Persia și este acum în Iran. Cât de perfectă este o căsătorie între fistic și trandafir. De asemenea, din Persia și India este gulkand , o conservă dulce de petale de trandafir.

În India, gulab jamun (bile de aluat dulci, picante, un pic ca gogoșile) sunt înmuiate într-un sirop cu trandafir. 

Apa de trandafiri sau siropul de trandafiri (mult, mult mai intens, de culoare roșu intens și disponibil în magazinele alimentare indiene) pot fi folosite în orice număr de deserturi, de la adăugarea acelei arome de aromă de trandafir la o cremă, înghețată, nuga (desigur ), sau un kulfi, tradiționala înghețată indiană.

Diverse culturi și tradiții populare atribuie semnificație simbolică trandafirului, deși acestea sunt rareori înțelese în profunzime. Numele de trandafir provine din cuvântul latin Rosa. A fost alegerea supremă pentru a mărturisi iubirea cuiva de secole în urmă. De la iubire, pasiune și senzualitate la înțelepciune, această floare a fost imaginea vie pentru fiecare dintre aceste emoții și a fost cea mai faimoasă și iubită dintre toate florile.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.