trandafir albastru culori trandafiri
Flori Criogenate, Trandafiri Criogenati

Cele două culori de bază ale trandafirului care nu apar natural în natură

Culoarea unui trandafir, ca orice altă floare, se bazează pe care lungimi de undă de culoare sunt absorbite și care lungimi de undă de culoare sunt reflectate înapoi. Culoarea reflectată este culoarea pe care o vedeți. Floarea trebuie să aibă pigmentul necesar pentru a reflecta acea culoare. De exemplu, trandafirii roșii au pigmentul pentru a reflecta înapoi lungimea de undă pentru lumina roșie.

Negru

Negrul este absența luminii. Nici o floare nu este cu adevărat neagră, inclusiv trandafiri, deoarece nici o floare nu absoarbe toate undele de lumină, astfel încât nimic nu se reflectă înapoi. Florile au o substanță, pigmentul antocianidin, care provoacă culoarea florii. Floarea ar trebui să aibă pigmenții pentru roșu, albastru și verde pentru ca trandafirul să fie negru.

Albastrul

Trandafirii nu apar în mod natural în albastru deoarece lipsește pigmentul de antocianidină delfinidină, care este cauza culorilor albastre în flori. Nici o cantitate de reproducere sau hibridizare a trandafirilor nu poate duce la un adevărat trandafir albastru. Nu este vorba despre descoperirea unei gene recesive. Nu există o genă pentru albastru.

Trandafiri roșii manipulați genetic

O companie japoneză a găsit o modalitate de a introduce gena albastră dintr-o pisă (Viola x wittrockiana) și iris (Iris spp.) într-un trandafir roșu și apoi oprind culoarea roșie printr-o enzimă. Gena este încă acolo, dar nu produce culoarea roșie. Rezultatul este un trandafir albastru. Până în prezent, trandafirul este mai mult dintr-un trandafir violet din mai multe motive. Enzima nu reduce complet culoarea roșie. Petalele de trandafir sunt mai acide, astfel încât albastrul nu trece așa clar. Trandafirul este numit „Suntory Blue Rose Applause”.

Aproape negru

Trandafirii negri, ca toate celelalte flori „negre”, nu sunt cu adevărat negre, ci o nuanță profundă de violet sau roșu. În cazul trandafirilor, este roșu închis. „Black Baccara”, trandafiri „Black Magic” și „Black Beauty” sunt forme foarte întunecate de culoare burgundă.

Produs artificial albastru și negru

Trandafirii albi tăiați sunt pulverizați albastru cu vopsea florală sau cu tulpini plasate în apă albastră vopsită. Pe măsură ce trandafirii albi absorb apa albastră, venele din flori devin mai întâi albastre și în final floarea va avea o nuanță albastră. Vopsirea trandafirilor albi în negru nu funcționează deoarece floarea nu poate absorbi suficient colorantul.Trandafirii negri sunt pulverizați cu vopsea de culoare neagră.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.