Trandafiri Criogenati

Însemnătatea culorilor trandafirilor pentru a vă ajuta să alegeți buchetul perfect

Un trandafir roșu este un simbol universal al dragostei și pasiunii. Atât de universal, de fapt, că prețul trandafirilor roșii poate crește cu 200% în jurul valorii de Ziua Îndrăgostiților în unele regiuni! Cu toate acestea, toate culorile trandafirilor au propriile lor semnificații simbolice unice – nu doar trandafiri roșii. Semnificațiile simbolice ale altor culori ale trandafirului nu sunt la fel de bine cunoscute.

În acest articol, vom trece pe scurt conceptul de simbolism de culoarea trandafirului. Apoi distrugem semnificația diferitelor culori de trandafir (inclusiv cele preferate ca trandafiri galbeni, roz și trandafiri albi) și asigură ocazii potrivite pentru fiecare culoare. Vom discuta, de asemenea, simbolismul unui număr diferit de trandafiri și vom oferi o perspectiva asupra costurilor de trandafiri. Toate acestea vă vor ajuta să alegeți cele mai potrivite trandafiri pentru orice ocazie!

Însemnătatea culorilor trandafirilor: o scurtă prezentare generală

În timp ce conceptul de atribuire a semnificației simbolice florilor a existat din cele mai vechi timpuri, popularitatea comunicării prin „limba florilor” a atins punctul culminant în lumea occidentală în timpul epocii victoriene. Atât bărbații, cât și femeile au consultat „dicționarele de flori” pentru a alege și a interpreta florile potrivite pentru trimitere, cumpărare și afișare.

În timp ce trandafirul, în general, este un simbol al dragostei, diferite culori de trandafir au furnizat diferite nuanțe de semnificație (sau chiar, în unele cazuri, un înțeles complet diferit) la acest sens de bază al iubirii.

Mania pentru dicționarele de flori poate să fi trecut, dar persistă o fascinație cu simbolismul florilor – în special cu trandafiri, una dintre cele mai populare flori. Dacă doriți să dați un buchet de trandafiri care este în mod special dorit și semnificativ, luați în considerare simbolul culorilor pe care le selectați. Citește mai departe pentru un ghid cuprinzător cu privire la ceea ce înseamnă trandafiri colorați diferit și la ce ocazii sunt cei mai potriviți.

În timp ce vom discuta toate semnificațiile culorilor trandafiri din acest articol, vom începe cu simbolismul celor mai populare culori de trandafir: roșu, alb, galben și roz.

Însemnătatea trandafirului Roșu

Roșu este una dintre cele mai comune și populare culori trandafir. Trandafirul roșu este un simbol al frumuseții, pasiunii, dorinței și iubirii romantice. Trandafirul roșu a fost inițial asociat cu Afrodita, zeița greacă a dragostei. Mitul susține că, atunci când iubitul ei, Adonis, a fost rănit, și-a înțepat piciorul pe spini dintr-un trandafir alb, în graba ei, pentru a alerga la el. Sângele îi pătrunse trandafirii roșii, transformând trandafirul roșu într-un simbol al pasiunii incredibile și al devotamentului romantic. De asemenea, legenda spune că Cleopatra a sedus pe Mark Antony într-o cameră complet acoperită cu petale de trandafir roșu.

O duzină de trandafiri roșii declară cu îndrăzneală: „Te iubesc”, în timp ce un singur trandafir roșu comunică devotamentul și loialitatea.

Dincolo de conotația lor mai pasionată, trandafirii roșii sunt adesea folosiți în afara contextelor romantice pentru a transmite felicitări sau recunoștințe.

Ocaziile în care se dau trandafiri roșii:

Trandafirii roșii sunt flori foarte populare pentru ziua de Valentine. Cu toate acestea, din cauza creșterii cererii, prețurile de trandafir cresc în mod dramatic în acest moment și este posibil să primiți trandafiri de calitate inferioară. În plus, ele sunt oarecum clișeu de Valentine’s Day, care se poate întâmpla sa fie destul de neoriginal. Deci, dacă nu știți că destinatarul are inima setată pe trandafiri roșii, luați în considerare o altă floare pentru această sărbătoare și salvați trandafiri roșii pentru un alt moment (romantic). De exemplu, aniversări sau zile de naștere cu o altă semnificație.

Trandafirii roșii apar, de asemenea, de multe ori în buchetele de mireasă din cauza conotației lor de o iubire care este atât veșnică, cât și pasională.

În cele din urmă, ați putea da trandafiri roșii din motive non-romantice. Ele sunt flori populare pentru a da cuiva după un spectacol; veți vedea adesea buchete de trandafiri roșii sau flori unice aruncate pe scena după spectacole de balet sau de operă. Așadar, ați putea da trandafiri roșii unei persoane care tocmai a realizat un spectacol de scenă sau a realizat o mare realizare ca o absolvire sau un proiect de lucru major. Trandafirii roșii pot fi, de asemenea, dislocați pentru a mulțumi pe cineva care a făcut ceva semnificativ pentru dvs.

Contextul este totul – gândiți-vă la modul în care gestul dvs. de trandafiri roșii va fi interpretat în aceste circumstanțe!

Însemnătatea trandafirului Alb

Trandafirii albi au o varietate de asociații simbolice. În mitul grecesc, Aphrodite sa născut din spuma mării. Poetul grec Anacreon a scris că spuma de mare care a picurat din trupul ei, după ce a ieșit din ocean, sa transformat în trandafiri albi. În tradiția creștină, trandafirul alb este asociat cu Fecioara Maria.

Poate datorită asocierii sale cu aceste două figuri destul de diferite, simbolismul de trandafir alb este oarecum larg. Probabil datorită legăturii sale cu Fecioara Maria, ea poartă un înțeles de nevinovăție, castitate și puritate. De asemenea, este asociat cu spiritualitate, reverență și noile începuturi.

În tradiția victoriană, cu cât este mai înaltă culoarea trandafirului, cu atât este mai adâncă pasiunea – deci un trandafir alb era cel mai potrivit pentru o tânără sau o femeie care nu a simțit încă o iubire profundă și pasionată. Oarecum contradictoriu, trandafirul alb simbolizează, de asemenea, dragostea profundă a sufletului și poate reprezenta căsătoria.

Ocaziile în care se dau trandafiri albi:

Datorită asocierilor sale cu puritatea, spiritualitatea și noile începuturi, trandafirul alb este o floare funerară potrivită.

Cu toate acestea, este, de asemenea, o floare de nunta obișnuită datorita asocierii sale cu căsătoria și dragostea profunda. Cremele de trandafiri sunt considerate în mod particular de nuntă.

Trandafirii albi sunt, de asemenea, potriviți pentru ocazii religioase precum botezurile.

Însemnătatea trandafirului Galben

Trandafirul galben a cunoscut o schimbare semnificativă în timp. În epoca victoriană, trandafirul galben a însemnat gelozia și acuza pe destinatarul infidelității. Nu este un mesaj foarte fericit!

Cu toate acestea, în ziua de azi, trandafirul galben cel mai adesea înseamnă prietenie – și în special prietenie platonică. Trimiterea trandafirilor galbene către cineva despre care ați putea avea un interes romantic poate să nu fie cea mai bună mișcare deoarece ar putea semnala că sunteți interesat doar de prietenia cu acea persoană.

Pentru cineva cu care sunteți prieteni, trandafirul galben trimite un mesaj de bucurie, bucurie, grijă și afecțiune platonică.

Ocaziile în care se dau trandafiri galbeni:

Trandafirul galben este un trandafir excelent de felicitare pentru o ocazie fericită. Un nou copil sau un angajament sunt motive foarte bune pentru a trimite cineva trandafiri galbeni. De asemenea, le puteți trimite să le mulțumească unui prieten pentru sprijinul sau ajutorul lor.

Însemnătatea trandafirului Roz

Trandafirii roz au o gamă destul de largă de asociații simbolice. În general, trandafiri roz simbolizează admirația, blândețea, demnitatea, eleganța, nevinovăția și fericirea.

Diferitele nuanțe de roz pot transmite diferite nuanțe de semnificație. Trandafiri roz închis transmit mulțumiri.

Ocaziile în care se dau trandafiri roz:

Trandafirii roz sunt foarte versatil. Ei pot transmite un mesaj romantic sau platonic. Trandafiri roz sunt o alegere bună pentru începutul unei povești de dragoste, atunci când trandafirii roșii se pot desprinde oarecum puternic. Puteți, de asemenea, trimite trandafiri roz unei prietene pentru a o felicita sau a o înveseli.

Trandafiri roz închis sunt deosebit de potriviți ca un cadou de mulțumire. Trandafirii roz sunt, de asemenea, potriviți pentru o fată sau o femeie tânără, în special pentru a transmite felicitări sau pentru a comemora o piatră de hotar.

Însemnătatea trandafirului Portocaliu

Trandafirii portocalii trimit un mesaj puternic de fascinație, pasiune, entuziasm, atracție și dorință. Trandafirii portocaliu-coral, în special, semnifică dorința.

Ocaziile în care se dau trandafirii portocalii:

Trandafirii portocalii transmit o semnificație care este în primul rând romantică. Astfel, acestea sunt cele mai bune pentru ocazii romantice. Ele pot fi o alegere ușor neobișnuită, dar potrivită pentru Ziua Îndrăgostiților și aniversări. Ei ar putea face, de asemenea, o floare de nunta izbitoare în schema de culori!

Însemnătatea trandafirului culoarea Piersică

Trandafiri de culoarea piersica comunică sinceritatea și recunoștința. Ei pot, de asemenea, marca încheierea unei înțelegeri sau a unui acord. Ei au un înțeles alternativ al simpatiei. Trandafiri de culoare piersica mai roșii înseamnă modestie.

Ocaziile în care se dau trandafiri de culoarea piersică:

Trandafirii de culoare piersică sunt un cadou de foarte mulțumit.

În plus, ei sunt o alegere bună pentru un buchet de simpatie pentru cineva care tocmai și-a pierdut iubitul.

Cu înțelesul lor de modestie, trandafirii de culoarea piersică palidă pot face, de asemenea, o componentă foarte frumoasă a unui buchet care comunică admirație – poate un buchet de piersică și trandafiri roz împreună. Acest lucru ar face, de asemenea, o frumoasa combinație de flori de nuntă și paletă de culori.

Însemnătatea trandafirului Vișiniu

Trandafirii Vișinii au o conotație foarte specifică a frumuseții inconștiente. În epoca victoriană, culorile mai înalte au însemnat pasiune mai profundă. Pe această schemă, trandafiri vișinii semnifică o pasiune foarte adâncă, chiar și dincolo de cea a trandafirilor roșii.

Ocaziile în care se dau trandafirii vișinii:

Trandafirii vișinii sunt foarte romantici. Ei pot face o alegere izbitoare pentru ziua de Valentine sau alte ocazii romantice și pot adăuga adâncime unui buchet cu trandafiri roșii și / sau roz. Ei ar face, de asemenea, o floare de nunta luxuriantă și frumoasă.

Însemnătatea trandafirului Mov / Violet

Trandafirii mov sunt foarte speciali și interesanți și au o semnificație simbolică profundă. Trandafirii mov simbolizează încântare și mistic. Trandafiri roșii purpurii sau lavandă trimit un mesaj de „dragoste la prima vedere”. Trandafiri roșii mai violeți transmit regalitate, adorație și fascinație.

Ocaziile în care se dau trandafirii mov:

Trandafiri mov sunt, de asemenea, foarte romantici și adecvat pentru cele mai bune ocazii romantice. Trandafiri violet sunt o alegere deosebit de bună pentru cineva cu o parte spirituală sau mistică. De asemenea, arată frumos în combinație cu trandafiri roșii, roz sau vișinii.

Însemnătatea trandafirului Verde

Trandafirii verzi simbolizează pacea, întinerirea spirituală, calmul și fertilitatea. Este o culoare liniștitoare care are legături strânse cu lumea naturală. Trandafirul verde pal este produs în natură, deși trandafirii verzi pe care îi cumpărați de la un florar pot fi vopsiți.

Ocaziile în care se dau trandafirii verzi:

Trandafirii verzi sunt potriviți pentru orice ocazie spirituală, spre exemplu, un botez.

Ca simbol al păcii, ei fac și o floare funerară adecvată. Pentru că sunt simbol al fertilității, ar fi, de asemenea, o alegere bună pentru noii părinți. Palele trandafiri verzi și albi împreună ar face o combinație deosebit de frapantă și potrivită pentru un astfel de eveniment.

Însemnătatea trandafirului Albastru

Trandafirii albaștrii nu se găsesc în natură. Trandafiri naturali care sunt considerați „albastri” sunt de fapt un violet albastru. Cu toate acestea, trandafiri albaștri pot fi, de asemenea, obținuți prin vopsirea trandafirilor albi. Deoarece nu pot fi obținuți în mod natural, trandafiri albaștri simbolizează imposibilul și misteriosul.

Ocaziile în care se dau trandafirii albaștri:

Trandafirii albaștri nu sunt asociați cu multe ocazii, probabil pentru că nu se găsesc în natură și trebuie să fie colorați în mod artificial. Cu toate acestea, cu mesajul lor enigmatic, ei ar putea fi folosiți pentru a trimite un mesaj de la un admirator secret.

 


Numărul de trandafiri – semnificații

Numărul de trandafiri care se dau cadou poate avea și semnificație simbolică. Cu toate acestea, mesajul este aproape întotdeauna o variantă a „Eu te iubesc”.

 

Numărul de trandafiri – Sens

Unul – Devoțiune, dragoste la prima vedere

Două – Iubire reciproca

Trei  -„Te iubesc”

Șase – „Vreau să fiu a ta”, infatuare

Nouă – Dragoste eterna

Zece – Ești perfect

Doisprezece (o duzină) – Fi al meu

Treisprezece – Un admirator secret sau o prietenie pentru totdeauna

Cincisprezece – „Îmi pare rău, te rog sa ma ierți”

Douăzeci – Sinceritate

Douăzeci și unu – Sunt angajat pentru tine

Douăzeci și patru (două duzini) – „Eu sunt al tău”, „Mă gândesc la tine în fiecare oră a zilei”

Douăzeci și cinci – Felicitări

Treizeci și șase (trei duzini) – Amintirea momentelor romantice

Patruzeci – Dragoste adevărată

Cincizeci – Iubire necondiționată

100 – Completare devoțiune

108 – Te vei căsători cu mine?

365 – Te iubesc în fiecare zi (a anului)

999 – Eterna și infinită iubire (și un cont bancar infinit, probabil!)

 

Astfel, aproape toate numerele de trandafiri înseamnă o anumită versiune a „Te iubesc”, „Sunt dedicat pentru tine” etc.
Numărul, ca atare, este în general mai puțin semnificativ decât culoarea.


Simbolism Trandafiri: Pe scurt

Iată câteva valori cheie pentru fiecare dintre culorile trandafirului:

Roșu: Pasiune, dragoste, dorință. Pentru ocazii romantice.
Alb: Inocență, puritate, spiritualitate, începuturi noi. Cel mai bun pentru evenimentele spirituale, nunți și înmormântări.
Galben: Prietenie platonică. Pentru a înveseli sau a felicita un prieten apropiat.
Roz: Trandafiri roz înseamnă admirație, eleganță, inocență și recunoștință. Foarte versatil; pot fi folosiți pentru aproape orice ocazie în care florile sunt potrivite.
Portocaliu: Dorință, fascinație, pasiune. Pentru ocazii romantice.
Piersică: Sinceritate, recunoștință, simpatie. Trimite-o ca mulțumire sau unei persoane în doliu.
Vișiniu: Frumusețea inconștientă. Pentru ocazii romantice.
Mov: Încântare, iubire la prima vedere, regalitate și admirație. Pentru ocazii romantice.
Albastru (nu se găsește în natură): Inaccesibil și misterios. Poate pentru un admirator secret.
Aproape fiecare număr de trandafir trimite un mesaj de iubire și devotament, deci există o mult mai mare variație și semnificație în simbolismul culorii trandafirului.

Costul trandafirilor este determinat în primul rând de calitatea trandafirilor, de perioada din an și de munca implicată în aranjament. Cu toate acestea, veți avea un timp mai greu de a găsi aranjamente mai ieftine pentru culori mai puțin comune de trandafiri, cum ar fi violet, portocaliu și verde.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *