plantare trandafiri îngrijire trandafiri
Flori Criogenate, Trandafiri, Trandafiri Criogenati

Instrucțiuni de plantare trandafiri și îngrijire trandafiri

Îngrijire trandafiri

Soare:
Trandafirii înfloresc cel mai bine în plin soare. Alegeți o locație cu cel puțin 6 ore de soare pe zi. Soarele de dimineață este mai bun pentru plante.

Sol:
Bogat și nisipos este solul preferat pentru trandafiri. Modificați solurile dificile cu humus sau luați în considerare construirea unor straturi pentru a asigura un drenaj bun. Trandafirii nu vor tolera rădăcini inundate și umede.

Spațiere:
Permite spațiu suficient între plante pentru o mișcare bună a aerului. Aceasta reduce boala. Evitați întinderea rădăcinilor arbuștilor și copacilor din apropiere.

Irigare:
Asigurați o scurgere înceată și profundă cu fiecare irigare. Solurile cu nisip necesită mai multă udare decât solurile de lut. Temperaturile ridicate ar trebui să determine o irigare mai frecventă. Udați frunzele numai în orele de dimineață foarte devreme.

Mulcirea:
Un strat gros de mulci organic bun servește pentru a descuraja buruieni, răcirea solului, conservarea apei și să încurajeze râmele.

Fertilizare:
Nu fertilizați plantele noi până când creșterea nu este de 4 până la 6 centimetri. Folosind un îngrășământ echilibrat, începeți să hrăniți cu jumătate din puterea recomandată pe eticheta ambalajului. Pe măsură ce planta se maturizează, creșteți nivelul la putere maximă. Fertilizați după fiecare ciclu de înflorire. Opriți toate hrănirile înainte de lunile de iarnă.

Pulverizare:
Consultați magazinul din zona dvs. pentru spray-urile recomandate în acea zona în care va aflați. Un spray latent aplicat în timpul sezonului latente este de mare ajutor. Aplicați insecticide numai atunci când sunt prezente insecte. Utilizați toate substanțele chimice strict conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Tunderea pe plante:
Eliminarea florilor trecute va încuraja mai multe flori. Tunde dramatic în primăvara devreme, după ce pericolul înghețului a trecut și înainte de a începe o nouă creștere.

Protecție de iarnă:
În condiții climatice dure, acoperiți complet planta pentru a vă proteja de îngheț și de vânt. Scoateți protecția după ce pericolul de îngheț a trecut.


Ghid de plantare trandafiri

Pasul 1:
Selectați o locație în grădină care îndeplinește cel mai bine cerințele date de creștere trandafiri.

Pasul 2:
Sapa o gaura suficient de mare pentru a se potrivi ușor structurii rădăcinilor. În zonele cu climă rece, poziționați nodul / coroana de grefare la 2 până la 3 centimetri sub nivelul solului (a se vedea ilustrația de mai jos). În condiții climatice ușoare, poziționați nodul / coroana de grefă chiar la nivelul solului. Modificați solul care se întoarce în gaura cu compost bine roșcat. Apoi puneți un mic „deal” de sol modificat în partea inferioară a găurii.

Pasul 3:
Utilizați foarfecele de tăiere pentru a echilibra lungimea bastoanelor cu lungimea celei mai lungi rădăcini. Aceasta poate părea o reducere severă, dar ajută foarte mult la transplant.

Pasul 4:
Așezați planta la înălțimea corespunzătoare în gaură și umpleți două treimi pline cu solul modificat. Folosind un flux ușor de apă, umpleți restul găurii. Pe măsură ce apa se scurge, va umezi rădăcinile și solul înconjurător, înlăturând buzunarele de aer. După ce apa s-a absorbit complet, umpleți gaura deasupra cu solul rămas. Se presară ușor cu apă pentru a asigura o bună umiditate.


Tunderea trandafiri ÎNAINTE de plantare:

1. Perioada de plantare trandafiri este de la mijlocul lunii martie și până la mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie, în funcție de vreme.
2. Folosiți lame ascuțite, curate pentru a tunde bastoane de trandafir și pentru a evita introducerea de boli și dăunători.
3. Îndepărtați toate bastoanele scobite, mici sau moarte.
4. Pentru a obține cele mai bune rezultate, consultați ilustrația pentru locația în care se realizează plantarea.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *