flori criogenate
Trandafiri Criogenati

Cum sunt făcute florile criogenate

Este de așteptat ca două treimi dintre noi să cumpere flori mamei ca darul ideal.
Dar indiferent de cât de proaspăt și de frumos este buchetul în acea zi, șansele sunt că în curând va sfârși ca o mizerie, în mai puțin de o săptămână.
Acum, oamenii de știință au dezvăluit trucurile care ar putea ajuta la menținerea florilor proaspete, pe baza chimiei plantelor.

Poate că cel mai oferit cadou din lume, florile întotdeauna au fascinat oamenii.
Chiar dacă adevăratul sens al florilor variază de la cultură la cultură, în toată lumea oamenii dau flori.

Am încercat cu toții, cel puțin o dată, să păstrăm o floare de-a lungul anilor (poate pentru că a fost o floare frumoasă sau poate din cauza persoanei de la care ați primit-o) fie o apăsați într-o carte, fie o uscați frumos. Dar, odată cu dezvoltarea tehnologiei, oamenii au venit cu metode mult mai bune pentru conservarea florilor. Acestea sunt câteva:

Tratamente speciale pentru flori – florile pot fi conservate de la 6 luni la 25 ani
Liofilizarea sau uscarea prin congelare (numita și criogenizarea) este procesul de conservare în care apa este îndepărtată din petală după ce este înghețată și plasată sub vid timp de 3 săptămâni. Petalele sunt conservate individual, deci trandafirii sunt reconstruiți manual după. Florile acum își vor păstra perfect aspectul și vor avea textura unui trandafir proaspăt ales și pot dura pentru totdeauna dacă se respectă câteva reguli simple.

Cum sunt trandafiri conservați / criogenati ?

Procesul exclusiv de conservare este o tehnică naturală de 100% care menține textura și aspectul original al florilor, făcându-le să apară mereu proaspete.

Procesul de conservare:

  • Fiecare floare este tăiată atunci când este cea mai frumoasă și colorată.
  • Se criogenează fiecare petală în parte, după care se lipesc, și se formează floarea de trandafir.
  • Tulpinile florilor tăiate recent sunt imediat scufundate într-o substanță conservatoare care este fabricată din glicerină și alte componente ale plantei.
    Sap a florii este înlocuită treptat de lichid pana când după câteva zile procesul este complet. Sap este un fluid transportat în celule florii. Aceste celule transportă apă și nutrienți în întreaga plantă.   
     
  • Se reasamblează trandafirul lipind floarea creată cu tulpina și cu frunzele.
  • Apoi, fiecare floare este examinată pentru a elimina petalele sau frunzele deteriorate. Rezultatul este o floare perfectă, extrem de frumoasă, cu o culoare fantastică care va rezista ani de zile.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.