Noile tendințe înfloresc constant în lumea florăriei profesionale, de la pereți de flori extravaganți și coroane de flori pline de farmec. Cu toate acestea, cea mai nouă tendință florală este puțin diferită; se pare că totul vechi este iar nou! Apărând în reviste de modă și în paginile de decorațiuni pentru casă, cea mai nouă tendință sunt florile uscate și criogenate sau cum mai sunt numite conservate.
Deși pot arăta similar, există mici diferențe între modul în care sunt produse florile uscate și conservate. Iată tot ce trebuie să știi despre ele.
Cum se fac florile uscate?
După cum probabil ați ghicit din nume, aceste flori sunt uscate într-un proces în care sunt așezate cu fața în jos, sau atârnate cu capul în jos într-un șopron și lăsate să se deshidrateze în mod natural. Este nevoie de aproximativ două până la trei săptămâni pentru a usca florile în mod natural. Acest timp poate fi chiar mai mic dacă vremea este caldă. Vă rugăm să rețineți că nu trebuie să îndepărtați florile din pozițiile de uscare până când nu sunt complet uscate.
Odată ce procesul este complet și sunt complet deshidratate, florile și frunzele sunt casante la atingere. Pentru a ajuta la păstrarea formei lor naturale, li se oferă un tratament de colorare și fixare. Vă rugăm să rețineți că florile uscate nu pot fi etichetate ca atare decât dacă sunt „uscate în mod natural”. Dacă nu se face acest lucru, acestea sunt clasificate drept flori conservate.
Cum se fac florile criogenate?
Spre deosebire de florile uscate, florile criogenate sunt supuse unui proces mult mai tehnic. După ce florile proaspete sunt tăiate, acestea sunt apoi plasate, mai întâi tulpina, în glicerină (alcool trihidroxilic) pentru a fi supuse unui proces de rehidratare. Glicerina (numită și glicerol sau glicerină) este un compus poliol simplu. Este un lichid incolor, inodor, vâscos, cu gust dulce și netoxic. Glicerina este absorbită de floare, prin tulpină, până când înlocuiește seva. Acest proces de conservare a florilor este potrivit pentru flori mai rezistente, cum ar fi trandafiri, gerbere, crizanteme, margarete, garoafe, crini peruvieni, butoni și orhidee cymbidium. După finalizarea acestui proces, planta este gata de utilizare. Produsul final rămâne moale și aproape exact ca în natură.
După ce florile au fost criogenate, puteți alege să schimbați culoarea lor originală prin procesul de albire. Pentru a schimba culorile florilor trebuie să le înălbiți pentru a elimina tot pigmentul original. Două metode de albire pot fi folosite de un florar pentru a crea acest aspect. Prima metodă poate fi albirea oxidativă, care utilizează substanțe chimice hipoclorit, clorit și peroxid, sau a doua metodă poate fi albirea reductivă, care utilizează sulfiți și substanțe chimice borohidrure. Vă rugăm să rețineți că produsele de înălbire utilizate pe parcursul acestui proces nu diferă de înălbitorul pe care un florar l-ar folosi zilnic pe gălețile cu flori. Când floarea a trecut prin acest proces, i se pot adăuga coloranți alimentari subtili pentru a crea nuanțe pastelate la modă. Produsul final va rămâne moale și similar cu forma sa naturală.
Florile criogenate sunt o opțiune populară pentru a crea o amintire veșnică dintr-un aranjament sentimental, sau pentru a crea culori personalizate de flori pentru a se potrivi cu tema evenimentului sau decorul interior.
De cât timp au fost folosite aceste tehnici pe flori?
Procesul de uscare a florilor merge înapoi până la vechii egipteni. În antichitate, florile uscate erau folosite de faraoni pentru a-și împodobi căruțele de război și erau folosite pentru a crea parfumuri și produse cosmetice. În Evul Mediu, florile uscate erau folosite în scopuri mai mult medicinale, pentru a alunga bolile și mirosurile neplăcute. Satele din Japonia feudală au fost pionier în forma de artă Oshibana, care este arta de a presa flori. De asemenea, în Anglia victoriană, a fost o tendință populară adăugarea de flori uscate la bijuterii, evantai și mănuși.
Astăzi, florile uscate rămân un element cheie în multe procese medicinale și aromatice și reprezintă un hobby de meșteșuguri mult iubit în jurul cuvântului. Procesul de conservare deliberată a florilor, cum ar fi florile criogenate, este un fenomen mai recent.
De ce sunt atât de populare florile uscate și conservate?
Un avantaj suplimentar al florilor uscate și criogenate este durata lor lungă de viață. Îngrijite corect, florile uscate pot rezista pana la 1 an, iar cele criogenate pot rezista între 1-35 de ani, în funcție de metoda folosită pentru conservarea lor. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu portofelul tău, aceste flori sunt și o modalitate excelentă de a păstra mai mult timp aranjamentele florale sentimentale.
Florile uscate și criogenate sunt, de asemenea, o opțiune fantastică pentru nunți și evenimente speciale în care condițiile meteorologice și peisajului pot să nu fie favorabile pentru flori proaspete. După ce au fost albite, culoarea lor poate fi, de asemenea, personalizată pentru a se potrivi cu tema evenimentului sau decorului interior.
Cum poți folosi florile uscate și conservate?
Florile uscate și criogenate sunt produse incredibil de versatile. Aceste plante plăcute din punct de vedere estetic pot fi folosite în orice aranjament, de la instalații cu arcade florale până la buchete de mireasă. Aceste flori pot fi folosite singure pentru a crea un aranjament floral minimalist pentru decorul casei tale.
Adăugarea acestor flori proaspete sau artificiale poate ajuta la furnizarea unor note neașteptate de culoare și textură aranjamentului dvs.
Cu popularitatea lor în continuă creștere, suntem încântați să vedem cum florile uscate și conservate vor inspira florarii și designerii florali.